Rovatok

Friss topikok

  • A Guszti: Komolyan Zseni,ennyi írni, a "Semmiről"...ehhez sokat kell inni.Vagy épp,hogy nem...na mind1,ezen ... (2010.07.13. 21:09)
  • A Guszti: Zseni,Zseni,Zseni...nem győzöm hangoztatni,hogy te ebben a legjobb vagy.It tényleg kiérdemled a Me... (2010.03.15. 17:06) Platón se panaszkodjon, ha kinevelt egy Arisztotelészt
  • Hintamester: Mondjuk egész éjjel nehéz is, bár láttalak én már reggel nagyon fáradtan.... (2010.02.07. 20:18) Apám beszólt
  • Zseni: Annyival igen mélyen tisztelt Hinta, hogy jelenlegi, írás alatt lévő, -azaz, még több idióta monda... (2009.06.16. 22:45) magáncélú kérésre
  • Hanc: Remélem tudod, hogy alapvetően egy bomlott elme vagy!!:):) (2008.10.18. 11:37) Alternatív nyaralás vol.2
  • Hinta: ".....és élvezik a hibrid hajtást az Appenini félszigetig...." Rendben. Akkor most megy Zsenimeste... (2008.08.13. 20:33) Nyaralási alternatíva
  • Guszti: Zseni...nem győzöm hangsúlyozni a műfajhoz való tehetséged...de a minap történteket, nem múlja sem... (2008.07.15. 19:16) előre nem látható teendők elvégzése
  • Guszti: Zseni...te ebben a kategóriában utánozhatatlan vagy.Az élet igazságait írod le, nincs benne semmi ... (2008.06.26. 18:48) kedd, amikor a fiatalok kapják be
  • Hinta: Nem szervezunk valami mediahekket ?! Fenykepeztessuk le magunkat mindannyian Varhidi Peterrel, min... (2008.04.11. 21:40)
  • Misimanó: Az utolsó bekezdés annyira igaz és jellemző... Mondhatni szívemből szóltál :D (2008.04.08. 20:41)
  • csiró géza: Harmadik éve hardcore-böjtölök. Nem bigott vallási megfontolásból, csak úgy. Egyébként az Úrral jó... (2008.03.17. 21:20)
  • borz: Sztem ocsmány és gusztustalan módon és stílusban írsz. Pedig azt mondták érdemes megnézni ezt a sz... (2008.02.24. 17:24) beugró
  • Shepherd: Az lehetetlen, hogy nincs itt egy kép..... egyrészt tartunk ott a vizuális kultúrával, hogy megmut... (2008.02.03. 07:16) AZ
  • Rékamester: Monnyonle! (2008.01.18. 21:29) Akkor hajrá

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Gordon Ramsay kontra nagyi

2010.06.20. 00:00 Zseni

Vuvuzelától terhelt napjainkban (köszi Zoli) is jut idő postolásra.
Volt itt minden mint a búcsúba, meg a nemigondozóba. Nem is győztem feldolgozni a sok adatot, és az előzetes blog-scenarioval ellentétben nemhogy kevesebbet postoltam, de semennyit.
Akkor bele is csapok a lecsóba.
 És előző bekezdésem lezárása megfelelő alapot nyújt az átkötésre. Lecsó. Kérem szépen az utóbbi időben, úgy tavaly év óta aktívan figyelem ezt a Gordon Ramsay srácot. Hol éttermet tuningol fel, hol lekurvaanyáz pár emberkét, hol élő műsorban főz. Azt mondja, hogy egy skót tudjon főzni? Hát ez abszurd. Van egy francia friccska, miszerint a britteknél van a legjobb hús, de ők képesek a legszarabban megfőzni. Megjegyzem, a franciáknak még mindig a kurva anyjukat 1919-ért.
Szóval, hogy ennek a fószernak 12 (egyes portálok szerint 14) Michlein csillaga van. Az, hogy egy gumigyárnak mi köze van a gasztronomiához, legalább annyira érthetetlen, minthogy Lendvai Ildikó nénit mi tartja egyben.
Szóval állítólag ez a csóka a világ legjobb szakácsa, és akkor most különböző bizottságok, alapítványok, felmérések, szövetségek stb. listáit lehetne böngészni, hogy kinél ki. Biztosan nincs megegyező név ezek között. Hát nekem flambírozhatja a banánt rummal, de a nagymamám - ha ilyet mernék csinálni - akkora sallert osztana ki, hogy - kisfiam, ne játsz a tűzzel- hogy a nyakcsigolyám a torkomon esik ki. Ha ilyet csinálnék azt hiszem azonnal kifizetné a szagelszívót velem. Az, meg hogy rummal meglocsolom, hát nagyapám ha látta volna, hogy mit művel ez a szesszel, azt hiszem, hogy még a halálos ágyáról, ( pedig megboldogult szegény nagyapám tüdőrákba halt meg kórházban) is felkelt volna és tv-n keresztül úgy veri ki a kezéből a rumot, hogy többé nemhogy még fakanalat, de még a saját pöcsét is csak félve fogja meg vele.
Egyszóval ne nagyzoljon itt a rizottójával, steakel meg egyéb hülyeségekkel. Meg, hogy a fűszerezés. Öregapám Gordon, nagymamám zöldhályoggal, fekélyes, visszeres lábbal, magasvérnyomással, magas vércukorral is olyan gulyást levest csinál palacsintával, amit még mindig mérnöki pontosággal ugy dobja fel, hogy a plafon előtt 1 cm forduljon meg, a BME-n tanítani kellene, vagy rétest, hogy nem a 10 ujjaid, de még a lábujjaid is megnyalod. Ha meg szegény mama öregségére fogva lefoglalja a Mária rádió, vagy az M1 vallási fél órája ( szegény mamának de felment a vérnyomása, mikor egyik rendhagyó ünnepnap Erdő Péter bíboros helyett a dohány utcát kapcsolták), szóval ha elfeledkezne az ételről, akkor is ott van mentségnek az örök magyar fűszer az erős pista. Fábry is elmondta. Erős pistával a magyar a szart is megeszi. Szóval Gordon, ( és most nem a Bajnainak üzenem, de akár) menjél a jó picsába. A magyar konyha, és főleg a nagyi főztje még mindig odavág. Persze, a legtöbb ország csak úgy említi azt mint a pörkölt hazája, és ezzel arra is célozva, hogy sok étel úgy indul mint a pörkölt (olaj, hagyma, paprika, só... aki nem járt volna még konyhában). Meg a parika hazája. Steven Colbert mondta, hogy paprikazabálók vagyunk. Célozva erre a sok pirospaprikás ételre, illetve a jó öreg erős paprikára, illetve a bogyiszlóira. ( Tényleg Gergő, mikor hozol belőle bazdmeg?)
Megjegyzem régebben a konyhák a saját földjükön megtermet fűszerrel operálták az ízeket, ugyanakkor a népek egybemosodásával, illetve a kereskedelmi útvonalak egyszerebbűsédésével (ne kezdjünk történelembe) egyre több fűszert adoptál, így az ízvilágok is közelednek, de hol van a hamburger egy jó kiadós jókai bablevestől?
No, most csak ennyi, mert menni kell még gyötörni ezt a vizsgaszezont...



 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsenimester.blog.hu/api/trackback/id/tr581977824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása