Rovatok

Friss topikok

  • A Guszti: Komolyan Zseni,ennyi írni, a "Semmiről"...ehhez sokat kell inni.Vagy épp,hogy nem...na mind1,ezen ... (2010.07.13. 21:09)
  • A Guszti: Zseni,Zseni,Zseni...nem győzöm hangoztatni,hogy te ebben a legjobb vagy.It tényleg kiérdemled a Me... (2010.03.15. 17:06) Platón se panaszkodjon, ha kinevelt egy Arisztotelészt
  • Hintamester: Mondjuk egész éjjel nehéz is, bár láttalak én már reggel nagyon fáradtan.... (2010.02.07. 20:18) Apám beszólt
  • Zseni: Annyival igen mélyen tisztelt Hinta, hogy jelenlegi, írás alatt lévő, -azaz, még több idióta monda... (2009.06.16. 22:45) magáncélú kérésre
  • Hanc: Remélem tudod, hogy alapvetően egy bomlott elme vagy!!:):) (2008.10.18. 11:37) Alternatív nyaralás vol.2
  • Hinta: ".....és élvezik a hibrid hajtást az Appenini félszigetig...." Rendben. Akkor most megy Zsenimeste... (2008.08.13. 20:33) Nyaralási alternatíva
  • Guszti: Zseni...nem győzöm hangsúlyozni a műfajhoz való tehetséged...de a minap történteket, nem múlja sem... (2008.07.15. 19:16) előre nem látható teendők elvégzése
  • Guszti: Zseni...te ebben a kategóriában utánozhatatlan vagy.Az élet igazságait írod le, nincs benne semmi ... (2008.06.26. 18:48) kedd, amikor a fiatalok kapják be
  • Hinta: Nem szervezunk valami mediahekket ?! Fenykepeztessuk le magunkat mindannyian Varhidi Peterrel, min... (2008.04.11. 21:40)
  • Misimanó: Az utolsó bekezdés annyira igaz és jellemző... Mondhatni szívemből szóltál :D (2008.04.08. 20:41)
  • csiró géza: Harmadik éve hardcore-böjtölök. Nem bigott vallási megfontolásból, csak úgy. Egyébként az Úrral jó... (2008.03.17. 21:20)
  • borz: Sztem ocsmány és gusztustalan módon és stílusban írsz. Pedig azt mondták érdemes megnézni ezt a sz... (2008.02.24. 17:24) beugró
  • Shepherd: Az lehetetlen, hogy nincs itt egy kép..... egyrészt tartunk ott a vizuális kultúrával, hogy megmut... (2008.02.03. 07:16) AZ
  • Rékamester: Monnyonle! (2008.01.18. 21:29) Akkor hajrá

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

magáncélú kérésre

2009.06.10. 22:21 Zseni

Rékáról nehéz komolyan nyilatkozni. Nem is lehet. Mert
1.se Ő se én nem vagyunk szociologiailag átlagosak, illetve
2. csipkebokor vessző.

2009.06.09.
06:00 ébredés
06:12 kelés
08:31 buszmegálló
08:43 vonatállomás -Rákosliget -
09:23 Gödöllő
10:00 Gazdaságpolitika vizsga
11:26 vonat -gyors- Keletibe
11:57:09 sms Rékától: Miért nem emlitesz meg a blogodba?

és ez eddig senkit se nem érdekelt. Még engem se.

Nos. Shepherd Réka. Mert ügye mi tanultunk angolúl, és akkor már vágjunk is fel vele. Született: Hinta egyetlen kicsi (vagy el nem titkolt---- bocs főnök, az ukránokkal majd lejátszom a mecsset) lánya. Első találkozásunk 9 éves korunkba, hát úgy 1998 tavasza. Ház eladó. Apád, anyád és te jöttök házat nézni, és nem venni mint az kiderült később. Mi, álltásod szerint tesámmal felspuriztunk egyből az emeletre mert "állítólag" meijedtünk tőled. Még jó, hogy Joci nem pár évvel később. Nosza. Kék vagy két delfines fülbevalós néni háza. Paff.
2000.
Elköltöztünk, ti ide szembe velünk. Sors. Rakná telibe.
2000-2002 Diadal.      198-as: Mi ez, csak nem délibáb???
2002-2008 Vajda-Weöres.... te jóóóóóóó ég.
Ezen emberi kapcsolatban nem az a kérdés, hogy létezik e férfi és nő között barátság ( feltéve hogy mindkettő hetero), hanem az, hogy MIÉRT? A válasz meglehetősen egyszerű, kényszerből elkövetett, előre elrendeltetett differentált egzisztenciák (hmm, manapság az idegen szavak szótára nagyon megy) társadalmilag negatív katarzis, pszichikailag leírhatatlan találkozása.
Apáddal való reggeli utazásaink életünk nagy fénypontjai. Apád volt a mi tanárunk, és nem a Weöresbe járó felnőttek. Többet tanulhattunk tőle némi 30 perces plusz dugókkal bővített uton, mint akárhány gimnáziumi órán. Mint egy nevelő tiszt, vagy szülő... mindegy.
Voltak napok mikor rüheltük  nem annyira szívleltük egymást első 2-3 évbe, és volt mikor de. Aztán később, nem, csak de.
Drámán való ruddal szájbaverés, véletlen, elnézést.
De, hogy is telt a 6 év? Hát irdatlan sok fikázással, Kretén olvasással, poénkodással, történetek eltúlzásával, kitalálásával. Nem egy történet az évek múltán kibűvült mennyiségi és minőségi értelemben. Van sztori amit ma mesélve nem is hasonlít a valósághoz se, de legalább jobban hangzik.
Egymás irdatlan szivatása, beugratása, megnevettetése..... megboldogult piros 76-os, azaz 276E-n való utazások tették emlékezetessé és roppant hosszúvá a 6 évet. Nem elég, hogy több mint fél évtizedig össze voltunk zárva, hanem még szembeszomszéd is vagy, így egyenes következménye, hogy egymás életében mintegy 60-65%-os részvétel volt. Az eredmény, 2 résztvevő alapú, 95%-os konfidencia szintű, reprezentatív felmérés.
Emlékezetes pillanat: állsz a nappaliba, 8 méteres plazma tv háttérbe, ablak nyitva, telefonon felhívsz, látlak az ablakból tisztán: Volt matek háziból? mondom nem, és igent bólintok (háhá). Meg ilyenek.
Félszavakból is megértjük egym..............
Kávétok és pálinkátok utánozhatatlan.
Disznóvágás apáddal, felejthetetlen.
Ami egzisztenciád illeti, az évek és Joci előrehaladtával változott. Emlékszem, mikor még fekete acélbetétesbe, bőrkabátba, Sepulturával füledbe, majd később már elegántos, mélydekoltázsú ruhákba, Rohanna (!) a csengőhangod. Így múlik el a világ dicsősegge.
Mit írhatnék - kérésedre- rólad. Hmm, hát ha a Misikéről azt írtam amit, akkor ez reád a pí exponenciális hatványozottan 'szor' az utolsó legnagyobb prímszám e-diken igaz................. nak mondanám.

Kérdés: minden osztálytársammal (vagy osztálytárs nőmmel -kislánnyal-) csak fikázásból és marháskodásból állt az élet? A válasz nem. Csak veletek ketten. De Réka mindközül kiemelkedik..... ahogy a tiszta erkölcs, arogancia, udvariasság, kritizálóképesség, neveltség, humorérzék, előítéletesség, és végeláthatatlan vihácsolás keveredett bennünk, az nem csak, hogy utánozhatatlan, hungaricum, mindenki által kötelezővé teendő látvány hanem saját védjegy is. Megjegyzem, Réka teljesen jószívű, segítőkész, aranyos, intelligens, kifinomult, művelt, felkészült, káros szenvedélyektől mentes,társadalom etikailag kifogástalan, makulátlan,erkölcsileg fedhetetlen, lelkileg tisztátalan, szeplőtlen teremtmény, csak a 7 év alatt egyszer sem láthattuk ezek a tulajdonságokat, de ez nem jelenti azt, hogy igazából ne lenne ilyen.

Szóval, a végére hagyva a szentimentális részt: Ilyen -megkockáztatom- havert -a barát mégicsak nyálas lett volna- nem csak hogy, nem lehet kitalálni, mert ilyen képzelőfantáziája senkinek sincs, hanem hogy, ha már a jó Isten, Buddha, Devla, Síva, Allah teremtett, akkor már értékeljük már. Ilyen ismerőst mindenkinek!!! Ilyen szomszédot mindenkinek!!!
Ti is épüljetek le szellemileg, ne csak én.
Valószínűleg nélküled az életem kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb teljesebb lehetett volna. Köszönöm, hogy felborítottad. Így legalább nem unatkozhattam.

Apukád, anyukád és Joci által rámküldött, mintegy 30fős Stasi rohamkatona, 23 darab túlmérezetett arab, valami ketyegős dobozzal a hasukon, 12 darab -jelenleg állás nélküli, éhes- ukrán ketrec és dzsungelharcos, 32 darab szerb, a balkái háborukból visszamaradt katona a dsiznóperzselővel, Dr. Wattson és Bill üdvözletüket küldik, és üzenik: a seychelles szigeti bankszámlára lesztek szívesek utalni a pénztet. És Bill unja már a Pedigree-t.
 
Igazságot a vombatoknak!
és különben is: hová tettem az agyam?
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsenimester.blog.hu/api/trackback/id/tr431177770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zseni 2009.06.16. 22:45:38

Annyival igen mélyen tisztelt Hinta, hogy jelenlegi, írás alatt lévő, -azaz, még több idióta mondat, de már mondani akarással- regénynek nem nevezhető szösszenetem majd elolvasod, azt ha tetszik, akkor könyv formájában a piacgazdaság árujává tesszük többedmagával.
Vagy némi kőrisbogár magán célú fogyasztásra.
süti beállítások módosítása