Rovatok

Friss topikok

  • A Guszti: Komolyan Zseni,ennyi írni, a "Semmiről"...ehhez sokat kell inni.Vagy épp,hogy nem...na mind1,ezen ... (2010.07.13. 21:09)
  • A Guszti: Zseni,Zseni,Zseni...nem győzöm hangoztatni,hogy te ebben a legjobb vagy.It tényleg kiérdemled a Me... (2010.03.15. 17:06) Platón se panaszkodjon, ha kinevelt egy Arisztotelészt
  • Hintamester: Mondjuk egész éjjel nehéz is, bár láttalak én már reggel nagyon fáradtan.... (2010.02.07. 20:18) Apám beszólt
  • Zseni: Annyival igen mélyen tisztelt Hinta, hogy jelenlegi, írás alatt lévő, -azaz, még több idióta monda... (2009.06.16. 22:45) magáncélú kérésre
  • Hanc: Remélem tudod, hogy alapvetően egy bomlott elme vagy!!:):) (2008.10.18. 11:37) Alternatív nyaralás vol.2
  • Hinta: ".....és élvezik a hibrid hajtást az Appenini félszigetig...." Rendben. Akkor most megy Zsenimeste... (2008.08.13. 20:33) Nyaralási alternatíva
  • Guszti: Zseni...nem győzöm hangsúlyozni a műfajhoz való tehetséged...de a minap történteket, nem múlja sem... (2008.07.15. 19:16) előre nem látható teendők elvégzése
  • Guszti: Zseni...te ebben a kategóriában utánozhatatlan vagy.Az élet igazságait írod le, nincs benne semmi ... (2008.06.26. 18:48) kedd, amikor a fiatalok kapják be
  • Hinta: Nem szervezunk valami mediahekket ?! Fenykepeztessuk le magunkat mindannyian Varhidi Peterrel, min... (2008.04.11. 21:40)
  • Misimanó: Az utolsó bekezdés annyira igaz és jellemző... Mondhatni szívemből szóltál :D (2008.04.08. 20:41)
  • csiró géza: Harmadik éve hardcore-böjtölök. Nem bigott vallási megfontolásból, csak úgy. Egyébként az Úrral jó... (2008.03.17. 21:20)
  • borz: Sztem ocsmány és gusztustalan módon és stílusban írsz. Pedig azt mondták érdemes megnézni ezt a sz... (2008.02.24. 17:24) beugró
  • Shepherd: Az lehetetlen, hogy nincs itt egy kép..... egyrészt tartunk ott a vizuális kultúrával, hogy megmut... (2008.02.03. 07:16) AZ
  • Rékamester: Monnyonle! (2008.01.18. 21:29) Akkor hajrá

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Ki az édes faszom az a Lilly Allen? avagy 30Y überalles

2009.08.14. 01:05 Zseni

Meglehet a Sziget 2009 évadjáról jó pár blog, bejegyzés, hírportál beszámol, de önmagam esetebén úgy foglalnám össze a szerdai napot, hogy: Ki az édes faszom az a Lilly Allen, és aláírattam.
Akkor haladjunk szépen sorjában, mármint amire emlékszem...
Első megemlítendő pont talán, hogy Mr. G. frappáns módon a táskájába bevitt egy üveg pálikát. Nem kapták el G-t, így ránk várt egy kellemes fél literes házi pálinka. Persze most az In-kal security emberei fel fognak minket keresni és útólag is szarrá vernek. De hát az hányja ránk az első sört, aki nem próbálkozott ilyennek, vagy ismerősei se. Szóval elkezdünk pálinkázni. Röviden összefoglalva: gyümölcsön kívül mást nem nagyon látott. Tisztább a színe, mint a vízé. Százalékban mérve pedig jobb, ha se a VPOP, se az orvos szakma nem vesz róla tudomást, mert bőven überelte a megengedett értékeket. De hát könyörgöm, szittya magyarok vagyunk vagy mifasz?!
Utána benézünk Stand Up-ra ahol Hadházi László és professzor Litkai Gergely lép fel.
Most szólnék a csak RTL klubbot néző, magát raj-nak képzelő tömegről, hogy Litkai a magyar stand-up egyik, hanem a legfontosabb háttér (és utóbbi időben hál istennek színpadi) embere, megannyi díjjal, elismeréssel és a szomszéd által közöses írt könyvekkel a háta mögött. – Az Naplás úttól az Örs vezér teréig kabaréja pedig, a lakhelyem végett is, Michael Jordan-i magasságokba emelte. Ugyebár újabban a Comedy Centralon szokott fellépni. De aki nem szégyelli az MR1-t hallgatni, akkor a Rádiókabaré. No, én is csak akkor hallgatom, vagy töltöm le, és nem kell hallgatni a többi műsort feleslegesen- műsorában megannyiszor konferanszié., szerkesztő.
Hadházi Lászlót nem kell bemutatni az RTL rajos nézőinek - félre értés ne essék, az ott fellépő humoristák is istencsászárok- csak van rajtuk kívül is élet az orángután. Személyem szerint némi időbe került mire a TV2-s, "Mi kérünk elnézést" ... hát őőő.... kissé szánalmas színvonalú műsorban volt társulattagságát elfelejtsem, de a Rádiókabaréban hallgatottak után, egyértelműen ott a helye az élmezőnybe. És akkor nem beszéltünk Vida Péterről, aki ügye a CC-n sugárzott "Magyarok az űrben" c. ismét hasonló reakció: háááááát... underground humor műsorban szerepelt. Valahol el kell kezdeni, de könyörgünk... a rádiókabarésok között megannyi stand-up színpadképes ember van, ne alázzuk már őket fos produkciókban. Persze lehet, hogy maguk a személyek nem vállalták a stand uppot, ki tudja, és azt is h Kovács Kristófnak (a Fábry Show, Showder Klub producere) mekkora beleszólása van a fellépők névsorába, de bőven tehetne még bele. Egyszóval: a humorra vágyók ne csak a Showder Klubbot nézzék. De azt is.
Kettejük fellépéséhez a közönség kissé már részeg volt, de mit lehet mondani egy stand upra? Fasza volt, fetrengtünk. Vagy az, az alkoholtól volt?
Végig megyünk a promociós sátrakon. Apeh, Aha sátorból minden értéket viszünk. Aztán -és most rasszizmus nélkül, antiszemitizmus nélkül, komoly hangnembem- Rabbi tanácsa 10 forintért (zsidó papi élettanácsok 10 forinért a műveletlenek részére). Érdekelt volna, de sajnáltam tőlük a 10 forintot... és rabbi, a nők miért kaptak ingyen kipát?
Aztán átslisszelünk 30Y-ra... MR2 színpadhoz. Első sorba van még hely, odasétálunk. Kicsomagoljuk a 30-as KRESZ korlátozó táblánkat, dedikálás céljából. Tanár úrnak ordítva szólok, hogy aláírást megér? Csápol, hogy persze. Gondolta: na, megint egy kretén. Koncert lassan beindul. Idő elteltével gyűlnek az emberek. Nagy hangulat kerekedik.
30Y koncert végén táblát visszaadják, majd security bejáraton megkérdezzük, hol írassuk alá: erre leveszik hogy ez köztulajdon. Honnan van különben is, és leverjem a veséd gyerek?! és akkor itt mintegy 15 perces Stand Up, ahogy Hadházi és Litkai mester mutatta:
A testvéremtől kaptam!
Van számlánk otthon, vette a gyártónál!
Azért adták el mert használt és kopott!
Meg van beszélve managerrel,Sasa, tudnak róla!
K hídon hoztuk be engedéllyel!

Na, hogy ebből mi igaz azt a balladai homályra bízom. Az biztos, hogy a managernek írtam egy e-mailt, hogy alá szeretném íratattni a táblát és hova címezzem, mind ezt magázó és igen kulturált, finoman cizellált,józan módba, mire egy könnyed hangulatú e-mail jött vissza, melynek lényege: megoldjuk....
Lényeg: nagy nehezen bemegyek, backstage, 30Y.
Security: Jó estét kívánok! Azt mondja itt a fiatalmeber, hogy meg volt beszélve! Igaz?
Beck Zoltán: Pesze, hogy! Csáááááááá !
Átölel, kézfogás, tábla,filc, mosoly, beszélgetünk…  szerintem fingja se volt a pécsi tudományegyetem romologia tanszék tanárának, hogy ki az édes faszom vagyok, meglehet ZP-be, (igen, gáz hely, de 300 forintért egy másfél órás koncert közgazdaságilag eléggé költséghatékony)készítettünk egy közös fotót,és megjegyeztem , hogy az olyankor miért nem játszották, de akkor is spitzes volt, főleg Szigeten.
Szóval aláírták. A 6ból 4-en. Hogy lehetnek 6-an, mikor 5-en szoktak? A trombitás Szűcs Krisztián (?jól halottam a nevét?) is aláírta, a hiányzó két név a dobos Beck László és Gradvolt  Endre, akik egyéb elfoglaltság miatt nem írhatták alá.
Két említésre méltó dolog: Olyankor című számban az olyankor NO halál sort sosem énekelték LÓ halálnak, pedig jó a hallásom. Római katolikus. Illetőleg, hogy képes 6 ember körülbelül 20 liternyi töményt meginni fellépés előtt? És utána  40-et?
Beck Zoltának és a többieknek, Varga Ádámnak is, -aki szintén néha lóhalált hallott- köszönöm az aláírást, és együttműködését, mert egy szavukba került volna, és a táblát anális úton vihettem volna haza.
Szóval írták már fórumokra meg kommentekbe, hogy a srácok közvetlenek, de tényleg. Nekünk földi halandóknak egy olyannyira földhöz ragadt, hús-vér zenészek akik tényleg lejönnek a közönséghez és fogadják őket - mert ügye mégis belőlünk élnek- meglepő,
Az ajkai-szombathelyi –pécsi  srácok  tényleg közvetlenek és, hogy is mondják manapság? Zsírcsászárok.
 Az a táblás hülye gyerek 20 éves. Egyesek mondják is, hogy nem kellene ilyen 14 éves babáknak való zenét hallgatni. Én meg csak annyit mondok, hogy olvasd csak el valamelyik dalszöveget. Azóta 12 ismerősöm kapott rá. Köszönjük! Mi értjük a dalszöveget. Nem elemezzük ki, csak mélyen feldolgozzuk.
Táblát a security megőrzi. Újabb magyarázkodás. Vissza Kispálra. 2 dolog: Lilly Allen nem csak azért nem volt hallható, mert közel álltunk a hangfalhoz, hanem azért mert Kispálon –bár pontos számadat nincs- véleményünk és érzésünk szerint többen voltak.
Vége-vissza daloknál Beck Zoltán beszállt dobolni ha jól láttuk. ZP-be is megmutatta már, hogy nem csak gitározni tud. Ezt a cinikusok úgy értékelhetik, hogy a Kispál köpönyegéből előbújt 30Y ismét seggen csókolta őket. Hát akkor nektek sincs se zenei hallásotok, se a szövegbeli stílus között nem tudtok különbséget tenni. Példa: a pécsi tánctanár című dal egy kortárs író művének kvintesszenciája 4:58-ba granulálva. /Shepherdtől való kvintesszincia szót feljegyeztem a : ’baszod, ezt tanuld meg’ rublikába/
Kifelé menet rendőröknek még egy stand-up, de annak már olyan repeta íze volt. Átengedetek.
A képek és blog láttán, ha különböző hatóságok felkeresnek a tábla indokolatlan tulajdonlása végett, akkor csak annyit tennék hozzá egy ismert kérdést átkonvertálva: mi egy úttábla lopás egy útépítéshez képest?
Nem. Nem loptam. De ennek se az ellenkezőjét se magát a valóját nem tudja bizonyítani senki.
A tábla értéke így felbecsülhetetlen értéket képvisel az aláírással. Nem eladó.
Van aki mégis mer licitálna rá?
A hiányzó 2 aláírás bepótolandó!

 

















Aki nem tudná, hogy hova tegye a 30Y-t:

 

Szólj hozzá!

Címkék: 30y kispál és a borz sziget2009 sziget szerda

A bejegyzés trackback címe:

https://zsenimester.blog.hu/api/trackback/id/tr11308358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása